29 Mart 2015 Pazar

BİRİKMİŞ VİDEOLAR BAHÇESİNDE YAZ

      
16 MART - 16 NİSAN 2015


      Barış Seyitvan, Canan Budak, Fikret Atay, Mehmet Çimen, Remzi Sever'in video çalışmalarının biraraya geldiği serginin ana fikri Barış Acar'ın Sanat Dünyamız , Güz 2007 sayısında yayınlanan “Birikmiş Videolar Bahçesinde Yaz" başlıklı metninden yola çıkarak hazırlandı. 
        
       Barış Seyitvan'nın "Geri Dönüş", Canan Budak'ın "Sanrı", Fikret Atay'ın "Paris Köyü", Mehmet Çimen'nin Alt-Üst , Remzi Sever'in ise "Kestirme ( a2+ b2 = c2 )" isimli beş adet video yerleştirme çalışması serginin birlikteliğini oluşturuyor.
Modern heterotopyalar, benlik, yüzleşme, göç, köy ve kent mitosları gibi kavramlar etrafında dönen çalışmalar videonun yığınsal doğasıyla buluşuyor. Kış mevsiminde yaza referans veren bir sergi yaparken Barış Acar'ın metni bulunduğumuz coğrafyada üretilen videoların farkındalık yaratma etkisi için bir yön bulucu olma niteliğinde. Barış Acar'ın metninden alıntıyla :


            "Birikmiş videolar bahçesi çiçek vermeye devam etti etmesine ama yaz olanca kör ediciliğiyle ruhlarımıza çökmüştü, ütopyalar sona ermişti bir kere, hiç kimse bizi yalnızlığımızdan hareket ettiremezdi."

         










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder