1 Ekim 2009 Perşembe

Videoist / Taşınabilir Sanat / Tuzla


İstanbul 2010, Taşınabilir Sanat Projesi İkinci Güzergâhına Başlıyor!
Taşınabilir Sanat Tuzla’da

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği, “Taşınabilir Sanat” projesi kapsamında çağdaş sanatı İstanbul’un farklı bölgelerine taşımaya devam ediyor. “Hakkımda Ne Biliyorsun” sanatçı projesi ve “Videoist 2010” video seçkisi 17 Aralık 2008’de Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde başlayacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmenliği, çağdaş sanatın İstanbul’un farklı bölgelerine ulaştırılması amacıyla başlattığı “Taşınabilir Sanat” projesi kapsamında ikinci sergisini açıyor. İlk sergisi Kartal’da açılan proje kapsamında sanatçılar tarafından hazırlanan “Hakkımda Ne Biliyorsun” sergisi ve ikinci durağına uğrayacak olan “Videoist2010” 17 Aralık 2008 tarihinde Tuzla İdris Güllüce Kültür Sanat Merkezi’nde başlayacak.

Günlük hayatta, bireyleri bilgi depolarına dönüştüren teknolojik gelişmeler ve medya ağını irdeleyen sergi, “Hakkımda ne biliyorsun?” sorusunu da tartışmaya açıyor. Sergide eserleri bulunan sanatçıları ve ziyaretçileri eş zamanlı olarak kapsayan bu sorunun, yaşanılan coğrafyayı anlamak ve bu coğrafyada etkileşim kurmak için bir fırsat olarak değerlendirilmesi hedefleniyor.

19 Ocak 2009 tarihine kadar açık olacak sergide Deniz Aygün, İnsel İnal, Çiğdem Kaya, Evrim Kancar, Gülçin Aksoy, Raziye Kubat eserleriyle yer alacak. 17 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’de gerçekleşecek sergi açılışına sanatçılar ile birlikte İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Direktörü Beral Madra katılacak.

Açılış kokteylinin ardından saat 18.00’da “Videoist2010” gösterimi yapılacak. Ferhat Satıcı ve Hülya Özdemir tarafından kurulan Videoist inisiyatifinin, video sanatı alanında seçkin çalışmaları bir araya getiren seçkisinde yer alan sanatçılar ise şöyle: Yeni Anıt, Susanne Albrecht, Nancy Atakan, Fikret Atay, Fatih Aydoğdu, Martin Dege, Nooshin Farhid, Alen Floricic, Christine Gensheimer, Kaya Hacaloğlu, Gülsün Karamustafa, Timo Katz-Jan Fuchs, Dj Nabucco Vj 2010, Suat Öğüt , Hülya Özdemir , Ferhat Özgür ve Çağrı Saray.

Videoist2010 gösterimleri 17-30 Aralık tarihleri arasında hafta içi 17.30, hafta sonları ise 16.30 seanslarında gerçekleştirilecek.


Sergi Açılışı
Tarih: 17 Aralık 2008, Çarşamba
Saat: 17.00
Yer: Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi
İçmeler Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi No:18 Tuzla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder